szerző:
hvg.hu

Tavaly ünnepelte 25. születésnapját hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a jubileumi koncert mától DVD-n is megvásárolható.

A zenekar a negyedévszázad dalait és élményeit egy monumentális Aréna-előadásba sűrítette tavaly. Bár korábban Kiss Tibi azt nyilatkozta, hogy múltidéző, tematikus visszatekintésre nem készülnek, mert ehhez nincs kedvük, a Micsodaország - Tragikomédia egy hosszú felvonásban című - a koncertet emegörökítő - DVD mégis egy erős visszaemlékezés a legjelentősebb pillanatokra.

©

A novemberi Aréna koncerten 200 ember dolgozott, a zenekar által megálmodott csodavilág pedig több vendégzenészt is felvonultatott, köztük egy hárfást, egy csellistát és több ütőhangszerest is.

Hogy a koncert felvételről is minőségi élményt nyújthasson, a 30 fős stáb HD kamerákat, PoleCam-et és GoPro-kat is használt. A Quimby a jubileumi összművészeti előadáson felelevenítette azt a 25 évvel ezelőtti időszakot is, amikor még csak apró kocsmákban játszottak: néhány dalt egy talpalatnyi kis színpadon, összetömörülve játszanak - valóban úgy tűnik, nem felejtették el, honnan indultak.

©

Kiss Tibiék szándéka az volt, hogy olyan dramaturgiát hozzanak létre, minek segítségével egy sokszínű és érzelmekben gazdag hullámvasúton vihetik végig az embereket. A rajongóknak valószínűleg ugyanúgy libabőrös lesz a hátuk a Most múlik pontosantól, és a Legyen vöröst hallgatva is ugyanolyan beleéléssel fognak léggitározásba. Számukra mindenképp kötelező darab a DVD.

A majdnem két és fél órás lemez nem csak a koncert hangulatát, de a műsor lenyűgöző háttérvetítését is próbálja hitelesen visszaadni: a napszemüveges, napágyon fekvő Kiss Tibin át a vizesballonon és benzines kannákon játszó zenészekig minden fontos pillanatot felidézhetünk.

A Micsodaország kizárólag a kijelölt MOL kutakon, 1490 forintért vásárolható meg.

A Quimby tavaly megjelentette 15. lemezét is, amit ebben a cikkünkben mutattunk be, a Jónás Jelenései után idén újult erővel vágnak bele a szezonba.

 

Forgószél, szétesés, felépülés - Elmentünk a Quimbyvel a múltba

Beárazhatja magát az Arénában, de felléphet álnéven a Bánkitó Fesztiválon is - az ország egyik legnagyobb koncertzenekara 2016-ban lesz 25 éves, leültünk velük és szembesítettük őket a múlttal. Az 1991-es indulástól kezdve minden évből felolvastuk nekik, mi ment éppen a világban és itthon, majd hagytuk őket emlékezni.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!