szerző:
MTI

Az ökopárt szerint a kormány magára maradt.

"A tüntetések, a tiltakozó tudósok és még a jobboldali választók is megmutatták: a kormány teljesen egyedül maradt a szabad oktatás elleni harcában. Áder János volt az egyetlen, aki a fideszes többség mellé állt, miközben jogászok és jogtudósok is világossá tették, hogy a lex CEU alkotmányellenes. Az LMP összegyűjtötte a független, jobbikos és szocialista képviselők aláírásait, és benyújtotta a beadványt az egyetem megmentéséért. A zöldpárt most azt várja az Alkotmánybíróságtól, hogy tegyen eleget a kötelességének, és tegyen pontot az ügy végére" – olvasható az ellenzéki párt közleményében.

Az ökopárt szerint "a CEU jó Magyarországnak, a lex CEU viszont rossz Magyarországnak, ez ennyire egyszerű, és ezt mindenki látja a Fideszen kívül. Soha annyian nem fordultak szembe ezzel a kormánnyal azok közül, akik egyébként a Fideszt támogatják, mint most. Magyarország tudja: most nem csak a CEU megmentéséről van szó, hanem az oktatás és a kutatás szabadságáról. Arról, hogy a mindenkori kormány politikai érdekből ne tehesse tönkre sok-sok fiatal jövőjét a CEU-n, a Szegedi Egyetemen, a Debreceni Egyetemen vagy az ELTE-n."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Lex CEU: ezeknél a mémeknél lehet, hogy nincs jobb

Az egyetem bezárására szabott törvényt aláíró Áder János mellett továbbra is a CEU és az intézmény melletti kiállás a legfontosabb téma a Facebookon és más közösségi oldalakon (is).