szerző:
hvg.hu

A veterán rendező azt a 2015-ös esetet dolgozza fel, amikor egy Párizsba tartó vonaton három utas állította meg egy marokkói terrorista akcióját.

Clint Eastwood az elmúlt néhány évben teljesen rápörgött a közelmúlt amerikai hőstörténeteire. Legutóbbi két rendezése, az Amerikai mesterlövész és a Sully is kritikai siker volt, így nem csoda, hogy továbbra is ezen a vonalon marad.

A Deadline híre szerint a hamarosan a 87-et is betöltő filmes következő alkotása a The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train and Three American Heroes című könyv adaptációja lesz.

Bradley Cooper és Clint Eastwood az Amerikai mesterlövész forgatásán
©

Az igaz történetet elmesélő könyv azt az esetet dolgozza fel, amikor 2015 augusztusában az Iszlám Állam egyik terroristája felszállt egy Brüsszelből Párizsba tartó vonatra egy AK-47 és nagyjából 500 ember megölésére alkalmas lőszer kíséretében. Két amerikai utas azonban meghallotta, amint éppen a mosdóban tárazza be fegyverét, és harmadik társukkal kiegészülve lekapcsolták a marokkói férfi akcióját, megelőzve a tragédiát – négy utas könnyebb sérülésével végződött a dulakodás.

A három amerikait (Anthony Sadler, Alek Skarlatos, Spencer Stone – közülük ketten korábban a hadseregben szolgáltak) és a védekező műveletbe később becsatlakozó brit Chris Normant a Francia Köztársaság Becsületrendjével tüntették ki.

Hamarosan elkezdődik a casting, Eastwood ugyanis még idén szeretné leforgatni a filmet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!