szerző:
hvg.hu

Ray Bradbury híres sci-fi regényéből készült már moziflm, az HBO ezúttal újabb feldolgozást készít a disztópikus történetből.

Az 1953-ban megjelent Fahrenheit 451 egy olyan disztópijus világot mutat be, ahol az olvasás tiltott, és a rend őrei könyveket égetnek. A regényből a híres francia rendező, Francois Truffaut rendezett filmet még 1966-ban, ám már nem kell sokat várni az újabb feldolgozásra sem.

Az HBO készít új filmet Bradbury műve alapján, amelynek két főszereplőjét is bejelentették. Eszerint a könyvégetés helyességét egyre inkább megkérdőjelező főszereplőt, Montagot Michael B. Jordan (Creed, Fruitvale Station) alakítja, míg mentorát, a tűzoltóparancsnok Beattyt Michael Shannon (Éjszakai ragadozók, Take Shelter) játssza majd – írja a Screen.

A film rendezője és társírója az a Ramin Bahrani lesz, aki a 99 Homes c. filmben már emlékezeteset hozott össze Shanonnal a főszerepben.

Az HBO egyelőre még nem árulta el, mikor mutathatják be a filmet.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!