szerző:
hvg.hu

Michael Moore a Fahrenheit 9/11 mintájára készíti el legújabb dokumentumfilmjét, amely ígérete szerint tényleg keresztbe fog tenni az elnöknek.

Bár az elmúlt tíz évben inkább mellélövések jellemezték a karrierjét, a kétezres évek elején nem volt menőbb dokumentumfilmes a meglehetősen agresszív, témáiban sem finomkodó Michael Moore-nál.

Az amerikai fegyveres erőszak témáját körbejáró Kóla, puska, sültkrumpli 2003-ban Oscar-díjat nyert, egy évvel később pedig Cannes-ban vehette át az Arany Pálmát Quentin Tarantino zsűrijétől, a terrortámadások utáni Amerikát és George W. Bush közel-keleti politikáját bemutató Fahrenheit 9/11-ért.

Most utóbbi mintájára készíti el legújabb filmjét, a Fahrenheit 11/9 című doksit, amely neve a 2016-os amerikai elnökválasztás utáni napra utal, hiszen ezúttal Donald Trumpnak megy neki a rendező – írja a Variety.

“Mindegy, mivel vádolják, eddig semmi sem működött. Mindegy, mi derül ki róla, minden megy tovább. Tények, valóság, ész nem győzheti őt le. Még amikor saját magát égeti be, akkor is felkel másnap, és ugyanúgy folytatja. Ezzel a filmmel ez véget ér" – ígéri Moore.