szerző:
hvg.hu

Több művész és híresség állt ki videóüzenetben a civilek mellett. Ahogy fogalmaznak, azért tették ezt, mert az írókhoz, zenészekhez vagy színészekhez hasonlóan a civil szervezeteknél dolgozók is azok helyett szólnak, akik nem tudják a hangjukat hallatni.

"Mindannyian azt szeretnénk, hogy Magyarország öntudatos társadalom legyen, ahol az állampolgárok szabad akaratukból szabadon kinyilváníthatják véleményüket, felelősen és szabadon cselekedhetnek, kiállhatnak magukért és egymásért, beleszólhatnak a dolgok alakulásába és megvédhetik jogaikat. Aki a civileket támadja az minket támad" - fogalmaz a több mint száz művész és közismert személyiség által aláírt petíció. Az aláírók között van Csákányi Eszter, Dragomán György, Hajós András és Kiss Tibor is, akik egy-egy rövid videóban magyarázzák el, miért tartják fontosnak a civil szervezetek munkáját.

A kezdeményezők várják mindenki csatlakozását, aki egyetért a petícióval, és elutasítja a civil szervezetek elleni támadásokat. Fischer Ádám pedig külön üzenetet küldött a kezdeményezéssel szimpatizálóknak. A karmester immár hagyománynak számító közös éneklésre invitál mindenkit a Szabadság térre, június 20-án, 19 órakor, ahol ezúttal nem csak az Európa melletti kiállás, hanem a civil szervezetek itthoni zaklatása elleni tiltakozás is az esemény apropóját adja majd.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Bicsérdi Ádám Élet+Stílus

Hajós András: "Megértem a kollégáimat, akik a Tényeknél dolgoznak, és hisznek benne"

Az itthoni televíziózás félős, és csak külföldi műsorötleteket másol gondolkodásmód helyett - állítja a Dalfutárral szakmai és közönségsikert arató Hajós András, aki állampolgárként rohamot kap a Tényektől, de szerinte ettől még nem kell állatokként kezelni a máshogy gondolkodókat. Hajós szerint az ország most olyan állapotban van, hogy a politikusok helyett helytelenül a tévésektől vagy művészektől várjuk a megoldásokat.