szerző:
hvg.hu

Előzetest kapott a nálunk forgatott, The Alienist című nyomozós minisorozat, amelyben New York utcáit varázsolták Budapestre.

A TNT csatorna által berendelt The Alienist Caleb Carr A Halál angyala című könyve alapján készült, és az 1890-es évek New Yorkjában játszódik. Főhőse Dr. Laszlo Kreizler, akit a fiatal prostituált fiúkkal szemben elkövetett gyilkosságok kivizsgálására kér fel a rendőrség.

Onnan is ismerős lehet a széria, hogy Luke Evans épp ezt forgatta, amikor meglepetésszerűen beugrott A szépség és a szörnyeteg (amelyben Gastont alakítja) budapesti premierjére – rajta kívül Daniel Brühl és Dakota Fanning is feltűnik az Alienistben.

Az írógárda is elég szép: Cary Joji Fukunaga (True Detective, Beasts of No Nation) és Hossein Amini (A galamb szárnyai, Drive) írta az epizódokat, míg rendezőként a House of Cards- és Black Mirror-epizódokat is jegyző Jakob Verbruggen is ott van a stáblistán.

A premierdátum egyelőre nem ismert, de még idén bemutatja a sorozatot a TNT.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!