szerző:
hvg.hu

Az új dal a zenekar elektronikusabb oldalát hozza.

A Muse az elmúlt napokban-hetekben már előzetessel is beharangozta a most érkező dalt/klipet, korábban meg arról adott hírt a zenekar az Instán, hogy stúdióban dolgozik.

A New Musical Express híre szerint a Dig Down című szám, melynek klipje erősen A kaptár című amerikai filmre hajaz (Matt Bellamy énekes-gitáros pedig a nyolcvanas évek virtuális sztárját, Max Headroomot idézi fel a videóban), nem lemezelőzetes szám, hanem egy albumok közti kiadvány. A zenekarvezető, Bellamy nyersebb, akusztikusabb új lemezt ígért az 2015-ös Drones után; „tudom, hogy mindig ezt ígérem, de azt hiszem most tényleg itt az ideje, hogy valami lecsupaszítottabb dolgot csináljunk” - mondta. A Dig Down azonban nem ilyen, hanem a korábbi évek erősen elektronikus hatású Muse-át idézi.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!