szerző:
hvg.hu

Június 17-18-án és 24-25-én, augusztus 5-6-án és 12-13-án, szombat hajnali 4-től vasárnap éjfélig nem lesz autóforgalom a hídon, viszont lesznek rendezvények, szemetesek és illemhelyek.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes tette a bejelentést. Elmondta, megvizsgálták, de a sok nyári rendezvény miatt (pl. vizes vébé júliusban) ennél több alkalommal nem támogatták a forgalom korlátozását. Kiemelte, hogy a lezárásban partnereik voltak a főváros cégei: az FKF, a BKK, a BKV és a Budapest Közút.

A főváros külön kéri a hídhasználókat, hogy a főtartó felső ívére, a Turulhoz ne másszanak föl, mert ha ez megtörténik, visszavonják a döntést.

A Szabihíd projektet összefogó és annak előkészítésén január óta dolgozó Valyo – Város és Folyó Egyesület programokkal készül erre a négy hétvégére. Ezek középpontjában kulturális előadások és performanszok, esténként pedig 22 óráig DJ-k és koncertek is szerepelnek. Mindenkit arra buzdítanak, hogy szervezzen programokat vagy vegyen részt azokon, hogy a 2016-tól alulról szerveződő és spontán hídfoglalás a budapesti mindennapok részévé válhasson.

A Valyo szerint idén megoldják a szemétkérdést és kihelyeznek vécéket is a piknikezőknek, ahogy a bringásokról sem feledkeznek el: a híd déli járdáját kimondottan ők használhatják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!