szerző:
hvg.hu

Értelmetlen és felháborító rombolást rögzített egy kínai cseppkőbarlang biztonsági kamerája.

Kétes hírnévre tett szert a biztonsági kamerának köszönhetően az a turista, aki szétrugdosott egy cseppkőképződményt egy cseppkőbarlangban Kína Kujcsou tartományának délnyugati részén.

A források egy része szerint 50, másik része szerint 30 centiméteres volt a cseppkőképződmény, amit a férfi rugdosni kezdett, majd el is tört, miközben a társai a barlangot fényképezték. És tette mindezt a kamera előtt.

Több ezer év alatt alakulhatott ki az a képződmény, amit pár másodperc alatt tett tönkre. Ahogy a cseppkőbarlangokban szokás, itt is felhívták a látogatók figyelmét, hogy ne nyúljanak a cseppkövekhez, illetve ne próbáljanak rámászni egyikre sem. Ez a jelek szerint a rongáló társait sem érdekelte, mert meg sem próbálták fékezni a férfit, amikor elkezdte rugdosni a követ.

Miután tönkretette a képződményt, a rongáló egyszerűen arrébb sétált.

A China Global TV Network szerint a rendőrök a kamerafelvétel alapján elkapták a férfit, aki mindössze 500 jüanos büntetéssel megúszta a rombolást. Annyi magyarázatot adott, hogy a követ mesterségesnek hitte, és csak ki akarta próbálni, mennyire bírja a gyűrődést.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!