szerző:
hvg.hu

A Black Mirror 2018 elején jelenik meg novellagyűjtemény formájában, az ígéretek szerint napjaink legnevesebb íróinak történeteivel.

A harmadik évadjára a brit Channel 4-ről a Netflixre költözött Black Mirror teljesen egyedülálló még a mai bő tévés kínálatban is: antológiasorozat formájában mutat be különböző, általában disztópikus jövőképeket, amelyek a technológia fejlődését figyelembe véve egész hamar valósággá is válhatnak.

Charlie Brooker, a brit tévé szatirikus arca most úgy döntött, írásos formában jelenteti meg a legújabb rémképeket, ráadásul a könyvben "a kortárs fikciós irodalom legnagyobb alakjainak képzeletében tehetünk majd utazást", Brooker szerkesztésében. Ahogy az ismertetőben írják:

Ez a gyűjtemény arra késztet majd, hogy a világot egy másik, nyugtalanítóbb fényben lásd.

Hivatalos oldala szerint a Black Mirror-könyv 2018. február 20-án kerül majd a boltokba Nagy-Britanniában.

A hideg futkos a hátunkon az emberiség közeljövőjétől

A Black Mirror 2013-ban jóformán előrevetítette a Brexitet és Trump győzelmét, mégsem ezek voltak a legdurvább jóslatai, amelyek bármikor valósággá válhatnak - hát persze hogy a britek csinálták meg a legmorbidabb humorú, orwelli jövőképeivel mégis félelmetes sorozatot. Az 1080p bemutatja az angol szatíracsászár, Charlie Brooker antológiáját, a Fekete tükröt.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!