szerző:
hvg.hu

Tv2, Tények, agyhalottak.

Nagyot megy az uborkaszezoni Tv2 hírműsora: szakértettek az elmúlt hetekben a déli napfény áldásos hatásairól és a naptej rákkeltő voltáról. Most a tudományos bulvárba kalandoztak el, szerencsére ezúttal a riport kevésbé árthat a propagandára, álhírekre és összeesküvés-elméletekre fogékony közönségnek. Mindössze arról van szó ugyanis, hogy

feltámasztanák az agyhalottakat.

Sőt, felélesztik az agyhalottakat! – ahogy a neten is közzétett riport csupa felkiáltójeles bevezetőjéből kiderül. "Egy amerikai vállalat különleges kutatásra kapott engedélyt, amelyet a történelem során most először végeznek el!" – fogalmaztak.

A hírre nem figyeltünk volna fel, ha a Last Days of Tények nem adja közre az alábbi képernyőképet, amely ráadásul azt a szenzációs pillanatot kapta el, amikor a "Feltámasztanák az agyhalottakat" szalagcím alatt éppen az a jó hír futott, hogy Kelet-Magyarországon 150 férőhelyes "mintaelfekvőt" épít a kormány.

Reméljük, orvos és ápoló is lesz bele bőven.

A riportból megtudhatjuk például, azt akarják bizonyítani amerikai tudósok, hogy "a szívhalállal szemben az agyhalál visszafordítható". A Tv2 javára írandó, hogy négy idegtudományi központot is megkeresett a témában, de "idő hiányában nem akartak nyilatkozni".

De beszéljenek a "Tények":

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!