szerző:
hvg.hu

Luis Fonsi ugyanis nagyzenekaros csapatával ad élő koncertet a Budapest Parkban augusztus 7-én.

A Puerto Rico-i előadó Latin-Amerikában, Amerikában és Spanyolországban már eddig sem számított ismeretlennek, de az év elején megjelent Despacitóval végképp letarolta a világot és Európa ránk eső részét is. Még Justin Bieber is rákattant a spanyol nyelvű slágerre, olyannyira, hogy rávette Luis Fonsit és a dalon közreműködő Daddy Yankeet, hogy énekeljék el félig angolul is a számot, amelyben ő maga is énekel, de hiába a kanadai szupersztár, végül a Despacito eredeti verziója lett a nyár összes bulijának kötelező eleme.

Luis Fonsi a Despacitón túl is rengeteg slágert jegyez, igaz, ezek nagy része inkább a spanyol ajkú területeken népszerű. Fonsi több latin-Grammy-díj tulajdonosa, duettezett Christina Aguileraval és az ex-Spice Girllel, Emma Burtonnal, énekelt Britney Spears előtt, a Fehér Házban, Oslóban a Nobel-békedíj díjátadóján, és Rómában is, ahol II. János Pál pápa is a hallgatóságban volt. Fonsi mindeddig nyolc stúdióalbumot jelentetett meg, a Daddy Yankeeval közösen jegyzett Despacitót eddig több mint kétmilliárdan hallgatták meg.

Most pedig a Love + Dance World Tourral hozzánk is megérkezik Luis Fonsi és zenekara a Budapest Parkba, augusztus 7-én. Aki még hezitál, annak érdemes igyekezni, a jegyek több mint negyede ugyanis három nap alatt elkelt.