szerző:
hvg.hu

Nézze meg, ahogy Kurt Cobainék 1988-ban egy elektronikai szaküzletben zúznak!

A felvételt, melyen az akkor fennállása első évfordulóját ünneplő zenekar első demófelvételeinek egyikéhez rögzít videót, a Stereogum tette közzé.

Az ekkor még Ted Ed Fred névre hallgató együttes 1988. január 23-án vette fel első demóját Seattle-ben, másnap pedig Kurt Cobain szülővárosában, Aberdeenben, a RadioShack szaküzletben készítettek mozgóképes felvételt.

A több mint negyedórás videó a klipkészítés fázisait mutatja be: az akkor 21 éves Cobain és Krist Novoselic a rögzített zenére mozog, míg a dobos – a legendás seattle-i ősgrunge együttes tagja, Dale Crover – élőben püföli a bőröket és zörgeti a cintányérokat. Külön felhívjuk a figyelmüket a frontember vicces beugrásaira és térden csúszásaira, melyek már a legendás gitáros-énekes későbbi színpadi perszónáját előlegezik meg.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!