szerző:
hvg.hu

A Nagymenőkért Oscart nyert, hét éve nem színészkedő Pesci állítólag 50-szer utasította vissza a Pacino és De Niro főszereplésével készülő The Irishmant, de végül aláírt.

A The Irishman című projektet (ami a Hallom, szobafestő vagy című Charles Brandt-könyv adaptációja lesz) ugyan a kezdetektől Martin Scorsese, Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci nagy közös álomfilmjeként emlegetik, de eddig csak De Nirónak volt szerződése a produkcióval a három színész közül.

A Deadline most azt írja, hogy Joe Pesci számtalan visszautasítást követően (a szaklap forrásai szerint kábé 50-szer mondott nemet) végül a héten aláírt, így tényleg ő alakítja majd Russell Bufalinót, a szicíliai származású pennsylvaniai maffiózót. Pesci legutóbb 2010-ben vállalt szerepet filmben, és 1998 óta ez mindössze a harmadik filmje lesz.

Pesci mellett a Scorsesével hihetetlen módon korábban még nem dolgozó Al Pacino szerződését is most véglegesítik (ő alakítja majd az eltűnt szakszervezeti vezetőt, Jimmy Hoffát), illetve már Bobby Cannavale és Harvey Keitel részvétele is biztos.

Robert De Niro, aki az Irishmant, vagyis a Hoffa megölését bevalló Frank Sheerant játssza, néhány jelenetben digitálisan megfiatalítva jelenik majd meg, amit azzal a technikával érnek el, amellyel többek közt "visszahozták a halálból" a Star Wars Tarkinját a Zsivány egyesben.

A Netflixre érkező The Irishman forgatókönyvét az Oscar-díjas Steven Zaillian (Schindler listája, New York bandái, Pénzcsináló) írta, forgatása augusztusban, New York környékén kezdődik és decemberig tart majd.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!