szerző:
hvg.hu

Idén Al Pacinóval és Joe Pescivel hozza össze Robert De Nirót, jövőre pedig 21. századi múzsájával, Leonardo DiCaprióval párosítaná régi kedvencét egy húszas évekbeli FBI-sztori kedvéért.

Martin Scorsese rengeteg mozirajongó álmát váltja valóra hamarosan, hiszen nem elég, hogy újra gengszterfilmet forgat Robert De Niro és a visszavonulásából előrángatott Joe Pesci örökzöld párosával, de még Al Pacinót, Harvey Keitelt és Bobby Cannavalét is sikerült elcsábítani a The Irishman című filmjéhez.

De szó sincs róla, hogy az idén 75 éves rendező visszavenne a tempóból: hű látványtervezője, Dante Ferretti jóvoltából kiderült, hogy jövőre már el is kezdhetik forgatni a következő filmjét, méghozzá Scorsese karrierjének két legtöbbet foglalkoztatott sztárjával, Robert De Niróval és Leonardo DiCaprióval a főszerepben.

De Nirót utoljára az 1995-ös Casinóban rendezte Scorsese
©

A Killers of the Flower Moon című mozi David Grann könyvének adaptációja lenne, amely az Osage indiánok igaz történetét mutatná be, akiket a húszas években gyilkoltak le, miután olajat találtak a földükön. Ez volt az FBI első komolyabb ügye, de kis híján meg is bukott rajta J. Edgar Hoover nyomozóirodája. A forgatókönyvet az Oscar-díjas Eric Roth (Forrest Gump, München, Benjamin Button különös élete) írja.

DiCaprio, aki legutóbb a 2013-as A Wall Street farkasában dolgozott együtt Scorsesével, korábban már eljátszotta az FBI fejét, Clint Eastwood J. Edgar című filmjében – persze azt egyelőre nem tudni, most kit alakítana. Robert De Niro a The Irishman előtt legutóbb az 1995-ös Casinóban szerepelt Scorsese-moziban, de mindkét színész játszott a rendező 2010-es rövidfilmjében, ami egy kaszinólánc promója volt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!