szerző:
hvg.hu

Jolie egy, a Pol Pot-rezsimet túlélő kambodzsai lány történetét meséli el a Netflixre még az idén felkerülő új rendezésében.

Bár Angelina Jolie-ra még mindig színésznőként gondolnak sokan, ebben az évtizedben egyelőre ugyanannyi filmben szerepelt (Salt ügynök, Az utazó, Demóna, A tengernél), mint ahányat rendezett.

Igaz, eddig a részben Magyarországon forgatott A vér és méz földje, a megható világháborús sztorit elmesélő Rendíthetetlen és a Brad Pitt-tel közösen eljátszott, az azóta felbomlott házasságukról egy fiktív történeten keresztül mesélő A tengernél sem volt igazi siker.

Legutóbbi rendezése, a First They Killed My Father újra egy szívszorító háborús történet, méghozzá a Pol Pot-rezsimet túlélő kambodzsai Loung Ungé, aki 2000-ben könyvet írt gyerekkori emlékeiről, most pedig Jolie-val közösen gondozták a film forgatókönyvét.

Az adaptáció körül máris kirobbant egy botrány, ugyanis a Vanity Fair megírta, hogy szereplőválogatáson alkalmazott egyik improvizációs módszer érzelmileg megalázta és kihasználta a gyerekeket. Jolie és a produkció ezt hevesen visszautasították, és elmondták, a castingon végig jelen voltak a szülők vagy gyámok és orvosok is.

A filmet a szeptemberi Torontói Filmfesztiválon mutatják be, majd nem sokkal később, tehát még idén felkerül a Netflixre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!