szerző:
Németh Róbert

A Rolling Stone magazin újságírója fogta magát és minden idők egyik legkultabb kultzenekara, az angol Smiths összes dalát rangsorba állította. Meg vagyok hatva.

Nem csak azért, mert én is imádom és elképesztően fontos zenekarnak gondolom a Smiths-t, és kamaszkorom könnyűzenei-kulturális fejlődésében kulcsszerepet játszott ez az együttes, hanem, mert a könnyekig meg tud hatni a rajongásnak és az elkötelezettségnek ez a foka. Egészen egyszerűen kevés a szó annak a leírására, amikor valaki képes ennyire zenebuzi lenni.

A Rolling Stone újságírója 73 dalt rakott sorba, a slágereket, a félrement dalokat, a fenteket és a lenteket, az ismert számokat, a kislemez b-oldalasokat, azokat, amik megríkattak, amik életeket mentettek. Mindet.

A listák persze arra valók, hogy vitatkozzunk rajtuk, meg, hogy mindenkiből kijöhessen a benne lakó Pop, csajok, satöbbi Rob. Ez is ilyen.

Itt a cikk és a lista, én meg iderakom azt a Smiths-dalt, amitől mindig meghatódom és megigazulok és azt, ami mostanában a kedvencem.


Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.