szerző:
Németh Róbert

A Rolling Stone magazin újságírója fogta magát és minden idők egyik legkultabb kultzenekara, az angol Smiths összes dalát rangsorba állította. Meg vagyok hatva.

Nem csak azért, mert én is imádom és elképesztően fontos zenekarnak gondolom a Smiths-t, és kamaszkorom könnyűzenei-kulturális fejlődésében kulcsszerepet játszott ez az együttes, hanem, mert a könnyekig meg tud hatni a rajongásnak és az elkötelezettségnek ez a foka. Egészen egyszerűen kevés a szó annak a leírására, amikor valaki képes ennyire zenebuzi lenni.

A Rolling Stone újságírója 73 dalt rakott sorba, a slágereket, a félrement dalokat, a fenteket és a lenteket, az ismert számokat, a kislemez b-oldalasokat, azokat, amik megríkattak, amik életeket mentettek. Mindet.

A listák persze arra valók, hogy vitatkozzunk rajtuk, meg, hogy mindenkiből kijöhessen a benne lakó Pop, csajok, satöbbi Rob. Ez is ilyen.

Itt a cikk és a lista, én meg iderakom azt a Smiths-dalt, amitől mindig meghatódom és megigazulok és azt, ami mostanában a kedvencem.


Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!