szerző:
hvg.hu

Egy balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére 1992 óta minden év augusztus 13-a a balkezesek napja. Csak a Magyarországi Balkezesek Egyesülete nem tartja már ezt a napot - legálábbis erről árulkodik honlapja, amelyen 2015-ből származik a legfrissebb bejegyzés.

A Föld népességének csaknem 15 százaléka balkezes. Köztük volt a híres hadvezér, Nagy Sándor; a zeneszerző, Ludwig van Beethoven; Petőfi Sándor és a némafilmek sztárja, Charlie Chaplin is. Bal kézzel ír például Bill Clinton, Lady Gaga, Kate Hudson, Nicole Kidman, Mary-Kate Olsen, Jeremy Renner, Hugh Jackman és Vilmos herceg is.

Gitározni pedig jobb kézzel is csak kevesen tudnak úgy, ahogy Jimi Hendrix ezt ballal teszi:

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!