szerző:
hvg.hu

Az Electric Dreams előzetese alapján akár a Black Mirror kihívója is lehet, a szerző tíz történetét ráadásul nagyszerű színészek jelenítik meg az antológiában.

Philip K. Dick műveihez a legnagyobb filmesek nyúltak az évek során: Ridley Scott Szárnyas fejvadásza (és az idén érkező folytatása), Paul Verhoeven Total Recall – Az emlékmása, Steven Spielberg Különvéleménye vagy a Richard Linklater-féle Kamera által homályosan már bizonyította, hogy moziban is tökéletesen működik a sci-fi-zseni életműve.

Mostanában viszont inkább sorozatformában fejtegetik PKD különféle disztópiáit: a The Man in the High Castle sikere után most Bryan Cranston (Breaking Bad), Ronald D. Moore (Battlestar Galactica) és Michael Dinner (Justified) fogott össze, hogy antológiát készítsen a szerző műveiből.

A Philip K. Dick's Electric Dreams tízrészes lesz, és a következő történeteket biztosan tartalmazza majd:

  • The Commuter
  • The Impossible Planet
  • Sales Pitch
  • Human Is
  • The Father-thing
  • The Hood Maker
  • The Hanging Stranger
  • Autofac

Az egyes epizódokban olyan színészek tűnnek fel az egyik részben szereplő Cranston mellett, mint Timothy Spall, Steve Buscemi, Greg Kinnear, Anna Paquin, Terrence Howard, Vera Farmiga, Juno Temple, Janelle Monáe vagy Maura Tierney.

A Black Mirror-hasonlat pedig már csak azért is megáll, mert a később a Netflixre költözött széria az Electric Dreamshez hasonlóan a Channel 4-on indult – Amerikában az Amazonon lesz látható az antológia, de egyelőre nem tudni a premier dátumát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!