szerző:
hvg.hu

Az Electric Dreams előzetese alapján akár a Black Mirror kihívója is lehet, a szerző tíz történetét ráadásul nagyszerű színészek jelenítik meg az antológiában.

Philip K. Dick műveihez a legnagyobb filmesek nyúltak az évek során: Ridley Scott Szárnyas fejvadásza (és az idén érkező folytatása), Paul Verhoeven Total Recall – Az emlékmása, Steven Spielberg Különvéleménye vagy a Richard Linklater-féle Kamera által homályosan már bizonyította, hogy moziban is tökéletesen működik a sci-fi-zseni életműve.

Mostanában viszont inkább sorozatformában fejtegetik PKD különféle disztópiáit: a The Man in the High Castle sikere után most Bryan Cranston (Breaking Bad), Ronald D. Moore (Battlestar Galactica) és Michael Dinner (Justified) fogott össze, hogy antológiát készítsen a szerző műveiből.

A Philip K. Dick's Electric Dreams tízrészes lesz, és a következő történeteket biztosan tartalmazza majd:

  • The Commuter
  • The Impossible Planet
  • Sales Pitch
  • Human Is
  • The Father-thing
  • The Hood Maker
  • The Hanging Stranger
  • Autofac

Az egyes epizódokban olyan színészek tűnnek fel az egyik részben szereplő Cranston mellett, mint Timothy Spall, Steve Buscemi, Greg Kinnear, Anna Paquin, Terrence Howard, Vera Farmiga, Juno Temple, Janelle Monáe vagy Maura Tierney.

A Black Mirror-hasonlat pedig már csak azért is megáll, mert a később a Netflixre költözött széria az Electric Dreamshez hasonlóan a Channel 4-on indult – Amerikában az Amazonon lesz látható az antológia, de egyelőre nem tudni a premier dátumát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!