szerző:
hvg.hu

Nemrég mutattuk be a hvg.hu-n Monostori Ferenc tinnyei művészt, aki legutóbb egy fura Konfuciusz-szobrot készített a településén. Az interjúban is említette, hogy részt vesz egy németországi projektben, aminek célja, hogy elkészítsék a világ legnagyobb homokvárát.

A 15 és fél méter magas mű elkészült, ő maga adta hírül a Facebook-oldalán.

Korábban egy másik rekord megdöntésében – a leghosszabb homokváréban – is részt vett Monostori: Észak-Németországban építettek egy huszonhét kilométeres szobrot.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Balla István Kult

„Kossuth fél fejét például levitte egy nagy vihar”

Guinness-rekordokat dönt meg, járja a világ nagy fesztiváljait a homokszobraival, most újra lakóhelyén, Tinnyén faragott ki egy háromméteres, impozáns alkotást. Hogy kerül Konfuciusz Tinnyére? Mire tanít a golyóinkra szálló szúnyog? Miért nem szomorú a múlandóság? Monostori Ferenc szobrászművésszel beszélgettünk.