szerző:
Németh Róbert

Épp ma 30 éves a Pet Shop Boys pompás nagylemeze, az Actually.

A teljesen személyes szempontokat, hogy a Pet Shop Boys 1986-os Please című első albumát Nyugat-Németországból, azaz az NSZK-ból kaptam bakeltilemezen (őrület!) most félretenném. Persze nem könnyen. De most nem is arról az albumról van szó, és amúgy is, maradjunk a tényeknél.

  • A lemez az alkotók (Neil Tennant és Chris Lowe) szerint a thatcherizmus enyhe kritikája.
  • A borító különösen azért emlékezetes, mert az énekes, Neil Tennant jó nagyot ásít rajta.
  • Az album szerepel az 1001 lemez, amit hallanod kell mielőtt meghalsz című könyvben. Tehát papírja van róla, hogy legendás.
  • Olyan király számok vannak rajta, mint az It's a Sin, a Rent, vagy a What Have I Done to Deserve This.
  • 4 millió fogyott belőle világszerte.
  • Humor, popdalok, táncolhatóság, elegancia, irónia, főleg ironikusan feldolgozott szomorúság (izoláció, unalom és magány) alig jön össze ennyire, és ritkán hangzik ennyire jól együtt.

És akkor itt lehet meghallgatni:Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!