szerző:
Németh Róbert

Az EDM-duó megmutatta, hogyan lehet vérig sérteni egy mondattal közel másfél milliárd embert és egy ugyanekkora piacot.

"Nos, nem is tudom, hogy hozhatom-e a kutyámat Kínába?" – így hangzott a Chainsmokers egyik fele, Alex Pall poénosnak szánt, nagy röhögéssel kísért, egyébként egészen elképesztően sértő és megalázó mondata, mely egy kínai újságírónak adott interjúban hangzott el. Ha még fokozhatjuk a helyzetet: mindez Kínában történt.

Ráadásul a zenekar – mely fellépett az idei Szigeten is – azt gondolta, hogy ez így oké, és az interjú felvételét megosztották saját közösségi oldalukon.

Az interjú felvételét azóta törölték a Chainsmokers oldaláról, ám, mint tudjuk, az internet jótékonyan megőrzi a digitális emlékeket.

Mutatjuk:

A kommentelők persze kapásból rápörögtek a témára:

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!