szerző:
hvg.hu

Turnéra indul az ABBA 2019-ben. De nem pont úgy, ahogy azzal a rajongók teljes mértékig elégedettek volnának. A svéd poplegenda virtuális formában áll majd színpadra.

Már-már közhelyszámba megy, nincs az a pénz - de tényleg nincsen -, amivel az 1982-ben feloszlott négyest rá lehetne bírni arra, hogy újra turnéra induljon.

Közösen álltak színpadra nem rég: tavaly az együttes megalakulásának 50. évfordulóján egy dalt előadtak közösen. Előtte, 2016 januárjában mutatkoztak együtt az ABBA tagjai a stockholmi Mamma Mia! The Party nevű étterem megnyitóján.

Most majd ugyan lesz ABBA-turné, de nem kizárólag hús-vér emberekkel, hanem a virtuális valóság segítségével. Olyan technológiáról van szó, amivel Tupacet is "színpadra állították" 2012-ben a Coachella fesztiválon. Azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a négy ABBA-tag hologramot élő zenekar kíséri majd.

A projekt hírét Benny Anderson jelentette be a svéd Expressennek adott interjúban.

Kapcsolódó hír, hogy idén decemberben ABBA: Super Troupers címmel ABBA-kiállítás nyílik a londoni Southbank Centerben.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!