szerző:
hvg.hu

Nem kockáztat a Disney és a Lucasfilm, Az ébredő Erőt levezénylő filmes ugrik be a kirúgott Colin Trevorrow helyére.

Szeptember elején érkezett a hír, hogy a korábban a Jurassic Worldöt rendező Colin Trevorrow munkájára nem számít a továbbiakban a Lucasfilm, így a  hosszú ideje a Star Wars IX-en dolgozó filmes helyett "nézeteltérések miatt" másik rendezőre bízzák a produkciót.

A bejelentésre eddig kellett várni, és nem született nagy meglepetés. Az ébredő Erőt rendező J. J. Abrams fogja újraírni és rendezni a kilencedik részt. A forgatókönyvön Chris Terrioval közösen fog dolgozni.

"Az ébredő Erővel Abrams minden előzetes várakozásunkat beváltotta, ezért boldog vagyok, hogy ő fejezheti be az általa megkezdett trilógiát" – idézi a film producerét, Kathleen Kennedyt a starwars.com.

Azt továbbra sem tudni, hogy a rendezőváltás befolyásolja-e a kilencedik epizód tervezett 2019. májusi bemutatóját. A forgatást jövőre kezdenék.

A Star Wars következő, nyolcadik része, Az utolsó jedik decemberben mutakozik be világszerte.

Külön filmet kaphat Obi-Wan Kenobi

A filmnek még nincs forgatókönyve, a Disney nem kommentálta az értesülést.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!