szerző:
hvg.hu

Évről évre bejelentkezik egy zenekar, hogy az ő számukat nyúlta le Mark Ronson producer a 2014-es slágerhez. Mutatjuk, melyik dalról van szó.

Tulajdonképpen minden félévben jön egy plágiumbotrány, legutóbb Ed Sheeran nyakába akasztottak egy 20 milliós pert, előtte pedig mindenki Robin Thicke és Pharrell Williams ügyére figyelt. (Ők 7,3 millió dollárt voltak kénytelenek fizetni Marvin Gaye örököseinek, miután a bíróság kimondta, hogy Blurred Lines című slágerük a legendás soulénekes egyik 1977-es számának másolata.)

A dalszerző Mark Ronsont tavaly a Collage nevű együttes vádolta meg: szerintük az Uptown Funk az 1983-as Young Girl című dal másolata.

Most a Roger and Zapp perelte be Mark Ronsont szerzői jogsértés miatt, szerintük a Bounce To the Ounce dalukat lopta el a producer.

A per célja, hogy az Uptown Funkot ne játsszák a jövőben, illetve ne is árulják többé. Bruno Mars egyébként nem szerepel a vádlottak között - írja a TMZ-re hivatkozva a DailyMail.

Íme a három évvel ezelőtti sláger. Ön mennyi hasonlóságot talál a dalok között?

 

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!