szerző:
hvg.hu

A humorista szerint a színész "egy rosszul festő és végződő, sajnos várható folyamat egyik darabja".

Nagy Bandó – a 24.hu-n megjelent – újabb cikkében többektől idéz. (Korábbi nyílt leveléről itt írtunk.)

Először is egy barátja levelének részletét írja le, amelyben az illető korábbi cikkére reagált: ”Bandó, a színész múló jelenség, aki, ha a maga idejében nem jut szerephez, lehúzhatja örökre a rolót. Sokkal kiszolgáltatottabb, mint az, aki többféle dologban képes eladni a szellemi termékét. Stohl ellen sokan fordultak, mikor bajban volt, egy időben szinte még szurkoltak is, hogy visszakerüljön. De nem csak ő ellen, minden kiemelkedő ellen szurkolnak tömegével, mert csípi a szemét a nagy massza tagjainak,akik legalább úgy forognak, mint a római tömeg a különböző vezetők beszéde után (Brutus). Amit Te írtál, az nekem teljesen rendben van (őrlöd a gondolataidat másokért, Stholért, a nagybetűs hazáért, itt most direkt írtam kisbetűvel). Ez van, Stohltól ennyire telt.”

Erre Nagy Bandó válaszként így ír: „Barátom, most vagy Alföldi, vagy TV2. Most vagy liberális oldal, vagy illiberális. Most vagy a Mammon, vagy a böcsület. Most vagy megalkuvás, vagy kitartás. Most vagy szolgálat, vagy árulás. Most vagy vagyok valaki, vagy senki vagyok. Most vagy Mefisztó vagyok, vagy Szókratész. Most érek-e valamit, vagy semmit sem érek. Most vagy számítanak a barátaim, vagy szarok rájuk. Most vagy teszek valamit a jóért, vagy mindenre teszek a pénzért.”

A humorista kifejti, hogy ő bizony nemet mondana egy Vajna-tévés műsorvezetésre. „Tudniillik a népszerűségemmel olyanokat csalnék oda arra a kormányszócsőre, lakájtévére, akik nekem „köszönhetően” lesznek nézőivé, annak a tévének, mely a mi közös pénzünkből lett megvásárolva ellenünk, és amelynek műsorvezetőit a mi közös pénzünkből tudják busásan megfizetni. Annak, amelyik azt szajkózza, amit „odafönt” elvárnak tőle.”

Úgy véli, Stohl tipikus esete és példája annak, ami előbb-utóbb általánossá lehet: a Fidesz pénzzel, közpénzzel (!) darálja be a gyöngéket, jellemteleneket és pénzsóvárokat, hogy aztán a magukat elég erősnek gondoló maradékot is beletöltse a maga gömböcébe. Stohl egy rosszul festő és végződő, sajnos várható folyamat egyik darabja, esete, személyisége, s ez a folyamat (ilyen emberekkel) megállíthatatlan.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!