szerző:
hvg.hu

Egy amerikai nő tett vallomást az ügyben, akit állítása szerint a turnébuszban erőszakoltak meg a Decapitated tagjai. A bandát Los Angelesben, turrnéjuk közben kapták el a rendőrök.

A lengyel Decapitated metálbanda tagjait vádolja nemi erőszakkal egy amerikai nő, miután állítása szerint a csapat spokane-i koncertje után a turnébusz mosdójában kényszerítették közösülésre.

A zenekar Spokane után Los Angelesbe utazott, a vallomás után itt fogták el őket a hatóságok. A 31 éves Michal Lysejko, a 35 éves Waclaw Kieltyka, a 31 éves Rafal Piotrowski és a 30 éves Hubert Wiecek ellen folyik vizsgálat, akik kedden jelentek meg egy Los Angeles-i bíróságon.

A nő állítása szerint egy barátnőjével ment a turnébuszba, ahova a terv szerint pár italra ugrottak csak be. Miután a dobos, Michał Łysejko elkezdte őt tapogatni, jelezte barátnőjének, hogy menniük kéne, ám miután kiment a mosdóba, az egyik zenész kicsavarta a karját, a mosdónak lökte, arccal a lefolyó és a tükör felé. Az áldozat a tükörből és a szeme sarkából felismerte megerőszakolóiban a zenekar tagjait. Eközben barátnőjét a földre kényszerítették – olvasható a Guardianen.

A jelentés szerint az egyik zenész segített a nőnek felöltözni és kivezette a buszból, a nő ezután elmenekült és hívta a 911-et. A rendőr, aki a segítségére érkezett, visszament a tett színhelyére, azonban a busz már nem volt ott.

A banda ügyvédje, Steve Graham közleményben reagált a hírre, szerinte hamarosan nyilvánosságra hozzák a zenekar álláspontját is az ügyben, mely szerint nem történt erőszak a turnébuszban. A zenészek ügyvédje szerint tanúk vannak arra, hogy a nő "saját akaratából látogatta meg a zenekart és normális körülmények között távozott".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!