Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

A hiánypótló összeállításban néhány meglepő név is felbukkan "a halálrekorderek" között.

Az, hogy Sean Bean is szerepel a Rouletteonline által készített  listán, aligha meglepő, hiszen maga a színész is viccet csinál már abból, hogy szinte minden filmben válogatott módon hal meg a történet szerint. A Top 15-ben azonban még így is akadnak meglepőnek tűnő nevek. Persze nem a Háborgó mélységben (Deep Blue Sea) legendás módon cápa által felfalt Samuel L. Jaksonra, vagy a szintén szinte minden filmjében "halálra ítélt" Lugosi Bélára gondolok, de Charlize Theron vagy John Hurt toplistás helyére talán kevesebben számítottak.

A rangsorban emellett nem csak azt tudhatjuk meg, pontosan hány filmben halnak meg szerepük szerint a színészek, de néhány esetben még azt is kiszámolták a lista összeállítói, hogy adott színész teljes filmográfiáját nézve mekkora esély van az életben maradására a következő alakításában.

Az első helyen végül a 2015-ben elhunyt Christopher Lee végzett, aki összesen 60 filmes halált játszott el. A többek között a Sith-ek bosszújában vagy A Gyűrűk Ura: A király visszatérben feltűnő színész első helyezése annak tudatában papírforma, hogy Drakula állandó megtestesítőjeként már eleve tíz filmben produkált halált a vásznon.

Az első tizenötben egyébként a nők vannak kisebbségben, a már említett Charlize Theron mellett Sigourney Weaver és Shelley Winters került fel a listára.

Íme a Top 15 (egyenlő számú halálesetnél a kevesebb filmmel a listára jutó színész ért el jobb helyezést):

1. Christopher Lee – 60 halál
2. John Hurt – 45 halál
3. Bela Lugosi – 36 halál
4. Vincent Price – 32 halál
5. Samuel L Jackson – 28 halál
6. Sean Bean –  25 halál
7. Charlize Theron – 25 halál
8. Liam Neeson –  24 halál
9. Michael Biehn –  24 halál
10. Mickey Rourke – 22 halál
11. Shelley Winters – 19 halál
12. Gary Busey – 19 halál
13. Robert De Niro – 19 halál
14. Bill Paxton – 15 halál
15. Sigourney Weaver – 13 halál

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!