szerző:
hvg.hu

Kultikus underground helyről és kihalás szélén álló állatokról szóló dokumentumfilmeket támogat a Médiatanács.

Heti ülésén két dokumentumfilm támogatásáról döntött az NMHH Médiatanácsa, mondjuk a 2,4 millió forintos támogatás még csak az előkészületekre elég.

Az egyik alkotás első lépése egy interjú Nagy Gyulával, a film egy Fekete Lyukról, a 80-as évek végének kultikus, ellenálló, underground budapesti helyének történetről szól. Nagy üzemeltette a helyet, Klacsán Gábor készíti a filmet.

A másik támogatott mű a Molnár Attila Dávid alkotása, amely Anton Molnar festő akciójáról szól, a művész egy orrszarvút, fajtájának utolsó képviselőjét örökítette meg, majd aukción értékesíti a képet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!