szerző:
hvg.hu

Kijött az első magyar nyelvű előzetes a Kicsinyítés című filmhez, amelyet a Drágám, a kölykök összementek! felnőtt változataként emlegetnek.

A filmben Matt Damon karaktere elhatározza, hogy 10 centi magasra zsugorítja össze magát egy új eljárás segítségével, hogy feleségével (Kristen Wiig) együtt egy jobb élet felé vegyék az irányt – és egyben hozzájáruljanak a bolygó megmentéséhez. A főbb szereplők között feltűnik még Christoph Waltz, Jason Sudeikis és Hong Chau is.

A film január 11-én érkezik a magyar mozikba.

Alexander Payne új társadalmi szatírája egyébként hatalmas megtiszteltetésben részesült az idei Velencei Filmfesztiválon, erről itt írtunk bővebben.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt Kult

Clooney rendezőként is a csúcsra ér, vagy még őt is elhomályosítja Jennifer Lawrence?

Ahogy most már évről évre megszokhattuk, az őszi Velencei Filmfesztivál az Oscar egyik előszobája: aki itt nagyot villant, szinte már el is foglalhatja helyét az Akadémia jelöltjei között. Emiatt idén is rendkívül erős a felhozatal, Darren Aronofsky várva várt thrillerétől kezdve, George Clooney és a Coen-fivérek fekete komédiáján keresztül egészen az In Bruges rendezőjének legújabb agymenéséig. A mustra számunkra tíz legizgalmasabb premierjét válogattuk össze.

Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt Kult

Az Oscar-gálának is üzent döntéseivel Enyedi Ildikó és a velencei zsűri

A közönség és a szakma véleményével megegyező filmeket díjazott a többek között a magyar filmrendezőt is soraiban tudó zsűri a Velencei Filmfesztiválon. A máris Oscar-esélyesként emlegetett The Shape of Water például, reméljük, a sikernek köszönhetően a magyar mozikba is eljut, de beszédes, hogy George Clooney rendezése, a Suburbicon és a rendkívül megosztó anyám! sem volt érdekelt a gálán.