szerző:
hvg.hu

Hans Zimmer a Radioheaddel együtt ír zenét egy Attenborough-természetefilmhez.

A Blue Planet II-ról van szó, amit a BBC One-on láthatnak a nézők.

A közös zene alapját a Radiohead Bloom című dala adja - ennek a nagyzenekari átiratát készíti el Zimmer, írja az NME. Az új szám címe (ocean) bloom lesz. Thom Yorke elmondta, az eredeti dalt, a Bloomot a Blue Planet sorozat inspirálta, így ezzel az átirattal tulajdonképpel kölcsönt adnak vissza.

Zimmer szerint a Radiohead The King Of Limbs című albumán szereplő Bloom, mint dal, megelőzte korát, egyébként pedig "gyönyörűen reflektál azokra az életformákra és tenger alatti tájképekre, amiket a nézők a Blue Planet II-ban láthatnak"

A közös darabot szeptember 27-én mutatják be egy sorozatelőzetessel együtt.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!