szerző:
hvg.hu

Az Elrabolva című filmmel karrierjét újraindító színésznek 65 éves korára elege lett a legyőzhetetlenségből.

Az egyik legkülönlegesebb pályát tudhatja magáénak Hollywoodban az északír Liam Neeson, aki a nyolcvanas-kilencvenes években olyan nagyszabású mozik főszerepeiben villantotta meg tudását, mint a Darkman, a Schindler listája, a Rob Roy vagy a Michael Collins.

Presztízse az új évezredre ért be, amikor olyan rendezőkkel dolgozhatott, mint Kathryn Bigelow (Atomcsapda), Martin Scorsese (New York bandái), Ridley Scott (Mennyei királyság) vagy Christopher Nolan (Batman: Kezdődik!), de 55 éves korában jött az igazi csavar – ekkor kérték fel az Elrabolva főszerepére.

A 2008-as filmet követően sorozatban jöttek ki a legyőzhetetlen Liam Neesont szerepeltető akcióthrillerek (Ismeretlen férfi, Fehér pokol, Non-stop, Éjszakai hajsza stb.), de az elmúlt két időben újra izgalmasabb projektekben tűnik fel. Scorsese Némasága után épp a Watergate-botrány az informátor szemszögéből bemutató Mark Felttel turnézik a filmfesztiválokon, jövőre pedig Steve McQueen (Éhség, A szégyentelen, 12 év rabszolgaság) következő filmjében, illetve Az eltűnés sorrendjében című sötét humorú dán film remake-jében láthatjuk majd.

A torontói fesztiválon azt nyilatkozta Neeson, hogy ez az akcióthrilleres szakasz a karrierjében puszta véletlen volt, és ugyan még mindig komoly pénzeket ajánlanak neki, hogy hasonlókban szerepeljen, azt válaszolja nekik: "Srácok, hatvan-kib****tt-öt éves vagyok. Egy idő után a közönség is azt fogja mondani, hogy 'Ne már'".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!