Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Nyilvánosságra hozták, milyen dalok szerepelnek majd a FIFA 18 játékban. Ezzel pedig karrierek indulhatnak be, vagy eddig kevésbé ismert előadók ugorhatnak a mainstreambe.

Idlewild -You Held The World In Your Arms Tonight. Disclosure: F For You. MGMT: Kids. Muse: Supermassive Black Hole. Kings of Leon: Red Morning Light. Blur: Song 2. Mi a közös ezekben a számokban? A FIFA játéksorozat rajongói persze azonnal tudják a választ: mindegyik dal szerepelt a focis játék mára elképesztő jelentőséggel bíró soundtrackjén. Egy előadónak óriási lökést adhat a szereplés a játékban, ahogy a fent felsorolt zenekarok is mind rengeteget profitáltak a FIFA-soundtrackből.

A playlist emellett egyértelműen trendformáló is, mivel a játékosok nagy hányadát képező tizenévesek a játékban szerzik első saját zenei élményeiket, így a lejátszási lista összeállítói bevallottan megpróbálnak előre gondolkodni, és olyan dalokat választani, amelyek nem csak a játékélményt fokozzák, de ízlésformálóak is.

Egy évvel a hivatalos megjelenés előtt kezdi el keresni a dalokat a játékot kiadó EA Sports zenékkel foglalkozó csapata, amely többezer ajánlatból választja ki a szűk negyvenes végső számlistát. Az aktuális FIFA játék playlistjének bejelentése így nagyjából olyan jelentőséggel bír, mint amikor nyilvánosságra hozzák a Coachella vagy a Glastonbury fesztivál fellépőit.

Nos, a FIFA 18 soundtrackje is elég bátornak és erősnek tűnik. Vadonatúj dallal szerepel a listában a kortárs hiphop sztárduója, a Run The Jewels, de a független zenei színtérről is bőven lesz csemege a játékban. A Lorde, alt-J, The War On Drugs, The National, The xx, Slowdive, Portugal. The Man listát bármelyik fesztivál szívesen fogadná fellépőként, de a playlist nagy részét kevésbé ismert előadók teszik ki a zenei sokszínűség jegyében. Érdemes belehallgatni a listába, mert ezek a dalok már garantáltan slágerek lesznek, ahogy a játék szeptember végén megérkezik a boltokba.

Itt egy teljes meccs: 20 perces videón a FIFA 18

Bő másfél hónap múlva jelenik meg a legnépszerűbb focis játékszéria, a FIFA új része. A fejlesztők játékmenetes videóval villantják meg, mire is számíthatnak majd a játékosok.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!