szerző:
hvg.hu

Jolie az első széles körben ismert amerikai rendező, akinek a filmjét más ország nevezi Oscarra.

Oscar 2018
Ismét izgulhattunk magyar jelöltért a filmes világ legnagyobb eseményén, az Oscar-díjak átadóján, a sorozatban harmadik magyar siker azonban nem jött össze, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nem nyert. Mint azonban filmkritikus kollégánk írta, így is volt mit ünnepelni. Egyébként temérdek téma volt, amivel az Akadémia kezdhetett volna valamit, de a jubileumi díjkiosztó kreatívjai végül az álmosító biztonsági játékot választották. Összegyűjtöttünk ide mindent, amit a 2018-as Oscar-díjról tudni kell.
Friss cikkek a témában

A most már elsősorban rendezőként munkálkodó Angelina Jolie legújabb filmje, a First They Killed My Father épp a fesztiválokat járja, és a kritikák szerint az eddigi legjobb rendezéséről van szó.

A film a Pol Pot-rezsimet túlélő kambodzsai Loung Ung története, aki 2000-ben könyvet írt gyerekkori emlékeiről, most pedig Jolie-val közösen gondozták az adaptáció forgatókönyvét.

Most az is kiderült, hogy a First They Killed My Father lesz Kambodzsa nevezése a 2018-as Oscar-gála legjobb idegen nyelvű film kategóriájában – korábban még nem fordult elő, hogy ebben a kategóriában egy ilyen nagy nevű amerikai rendező indítson filmet.

A film már megtekinthető a Netflixen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!