Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

A kérdésre a novemberi Budapest Showcase Hubon kaphatjuk meg a választ, ahova nem csak az amerikai sorozatipar vagy a reklámzenék egy-egy nagyágyúja, de a régió számos kiváló zenekara érkezik. A zeneipari fesztiválon idén a régió ígéretes bandái mellett még több magyar produkció, köztük a Ivan & The Parazol és a The Qualitons mutatkozhat be.

A tavalyi bemutatkozás után második alkalommal, ismét Magyarország lesz a kelet-európai zenei élet központja a Budapest Showcase Hub (BUSH) fesztivál alatt november közepén. A háromnapos fesztiválon a nemzetközi közönség előtt mutatkoznak be a régió legígéretesebb zenei előadói, köztük természetesen hazai zenekarok is.

Mivel a BUSH egyben szakmai rendezvény is, az esti koncertek mellett napközben kerekasztal-beszélgetéseken, előadásokon lehet képbe kerülni például arról, hogyan érdemes használni a YouTube-ot, a Spotify-t, vagy hogy hogyan lehet egy-egy dalt egy sikeres sorozatba vagy egy menő sörreklámba eljuttatni.

A BUSH szervezői nemrég ízelítőt adtak az idei fellépőkből, akiket sajátos módszerrel válogatnak a fesztiválra. Idén 400 zenei szakember segített összeállítani a fesztivál fellépőinek listáját, így összesen 15 kelet-európai ország 33 zenekarának lesz lehetősége bemutatkozni a BUSH közönsége előtt. A beérkezett ajánlatokat a régió potenciállal rendelkező zenekarairól egyébként a #newkidsfromthebloc néven futó, a szerevezők által életre hívott YouTube-csatornáján érdemes böngészni.

A BUSH megnyitójának progamja már ismert, a legutóbbi lemezét Amerikában rögzítő Ivan & The Parazol mellett a lengyel szintipop-produkció, a Kamp! és a Balti-államokban már komoly rajongótáborral rendelkező Noëp indítja majd a fesztivált.

Rajtuk kívül a következő együttesek már biztosan ott lesznek az idei BUSH-on:

  • Byron (RO)- Bluesos alternatívrock-banda, ami az élet nagy kérdéseire keresi a választ.
  • Mustelide (BY)- Anyanyelvén éneklő énekesnő, aki szívesen nyúl analóg szintetizátorhoz és samplerhez.
  • Helen (RO)- New age electro és költői dalszövegek egy jazz énekesnő előadásában.
  • Mart Avi (EE)- Kísérteties bariton, és teátrális modor egy viktoriánus felfedező kíváncsiságával ötvözve.
  • Acute Dose (CZ)- Adrenalin, lazulás egy parkban, laza rock és post hardcore, erdei meditáció és lelkes részeg csajozás
  • The Qualitons (HU)- Új csavar a 60-as 70-es évek mod-beat and funk zenéjében, amire még a Red Hot Chilli Peppers is kíváncsi.
  • Koloah (UA)- Vad utazás a kísérleti elektronika, a techno és az electro mezőin át.

A koncerteket megelőző szakmai programokon pedig olyan vendégek érkeznek Budapestre, mint a sorozatok zenei jogosításáért Emmy-díjra jelölt Nora Felder (Kaliforgia, Stranger Things, The OA) és a reklámszakma díjnyertes zene stylistja Jesper Gadeberg (Heineken, Audi).

A számos díjnyertes klipet készítő csapat, a Kinopravda pedig a Newkidsfromthebloc csapatával együttműködve egy a fesztiválról kiválasztott előadónak videoklipet készít.

A BUSHról további részletek a fesztivál hivatalos oldalán olvashatók.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!