szerző:
hvg.hu

A két popénekes nevére való keresés visz a legtöbb veszélyes oldalra az interneten – derül ki egy friss felmérésből.

A McAfee kiberbiztonsági cég idei jelentése szerint a negatív toplistán az első öt között Lavigne és Mars mellett Carly Rae Jepsen, Zayn Malik és Celine Dion szerepel még. A cég tapasztalatai szerint a legveszélyesebb kifejezés az "Avril Lavigne free mp3", amelynek beírása a keresőbe 22 százalékban olyan oldalakra vezeti a rajongókat, amelyek rosszindulatúak.

A 32 éves Lavigne néhány éve eltűnt a nyilvánosság elől, mert Lyme-kórban szenved, tavaly azonban bejelentette, hogy négy év után először új albuma jelenik meg, ami miatt hirtelen nagyon megélénkült iránta az érdeklődés, ezzel az internetes keresések száma is megugrott.

A friss McAfee-jelentésben a veszélyes oldalakra vezető celebnevek között olyanok szerepelnek még, mint Justin Bieber, Beyoncé, Katy Perry, Anna Kedrick, Jennifer Lopez vagy Hailee Steinfeld.

"A mai digitális világban azonnal meg akarjuk szerezni az elektronikus eszközeinkre a legújabb albumokat, videókat, filmeket" – indokolta a jelentés eredményét Gary Davis, a cég elnökhelyettese, aki arra figyelmeztette a felhasználókat, hogy lassuljanak le, és vegyék figyelembe a neten előforduló biztonsági kockázatokat. "A klikkelés előtti gondolkodás hosszú időre segíthet megőrizni az internetes biztonságot" – mondta a szakember.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!