szerző:
hvg.hu

Hosszan nyilatkozott Demcsák Zsuzsa a Rádió1-nek az ATV-től való távozása után, egyebek mellett arról, vannak-e alkoholproblémái.

Múlt péntek reggel furcsa interjút készített Szanyi Tiborral az ATV Reggeli Start című műsorában Demcsák Zsuzsa, ami miatt belső vizsgálat indult a csatornánál. Ahogy megírtuk, szerdán végül elváltak a műsorvezető és a munkaadójának útjai.

Demcsák szerdán a Facebookon közölte, hogy ő kérte szerződése felbontását, kóros fáradtságra hivatkozva. A mostani interjúban elmondta, hogy hónapok óta nem volt ideje pihenni, a nyarat is végigdolgozta – mióta tavasszal eljött a TV2-től, a budapesti vizes világbajnokságon dolgozott, aztán rögtön kezdett az ATV-nél –, ráadásul egy magánéleti probléma miatt az elmúlt hetekben sem tudott rendesen pihenni. Egyébként is évek óta kóros alvászavarral küzd, naponta egyszerre maximum két-három órát tud aludni.

Nem igaz – jelentette ki –, hogy bujkált volna a munkaadói elől, és ezért nem jelent meg kedden az ATV-ben, aznapra ugyanis nem is volt időpontja. Orvosnál járt egy másik egészségi problémája miatt, amiről értesítette is a csatornát. Aztán amikor szerdán leült beszélgetni Németh Szilárddal, az ATV vezetőjével, már tudta, hogy nem csupán egy-két hónapos pihenőt akar, hanem hosszabb időre teljesen ki szeretne szállni a tévézésből.

Arról is beszélt Demcsák, hogy eredetileg csak az Egyenes beszéd vezetését vállalta el a csatornánál – nagy megtiszteltetésnek vette, hogy beülhetett Kálmán Olga székébe –, felvetették azonban neki, hogy felváltva üljön be oda, illetve a Reggeli Startba. Nem tudott nemet mondani a felkérésre, de már korábban érezte, hogy nem lesz ereje mindehhez. Mégsem jelezte a feletteseinek, mert azt gondolta, hogy képes lesz megoldani, becsülettel végigcsinálni.

Tagadta azt az értesülést is a műsorvezető, hogy a Szanyi-interjúra egy buliból esett volna be. Előző este – magyarázta – volt kollégáival találkozott, az összejövetelről azonban még éjfél előtt hazaindult, igaz, meglehetősen rossz lelkiállapotban. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a beszélgetés úgy sikerült, ahogy.

Kijelentette azt is, hogy nem ivott vagy vett be nyugtatót az interjú előtt. "Ami történt, az annak a hétnek a kumulációja volt, amit nagyon nehezen éltem meg" – mondta, hozzátéve: nem gondolta volna, hogy ennyire megviseli a szakítás.

Azt mondta, péntek reggel nem mondták neki, hogy ne üljön be a stúdióba, csak a sminkesek kérdezték tőle, hogyan tüntessék el az átsírt éjszakája nyomait.

Azokra az értesülésekre is reagált Demcsák, hogy feszültség volt közte és az ATV vele dolgozó stábja között. Mint mondta, a TV2-nél egészen más volt "a kérdezési kultúra", öt-hét perces beszélgetésekhez volt szokva, nem pedig 12-20 percesekhez. Talán türelmetlen volt, hogy ebbe beletanuljon – magyarázta, megjegyezve: a Mokkában a szerkesztők sokkal jobban előkészítették a beszélgetéseket, ennek pedig ő hangot is adott.

Sebestyén Balázsnak arra a kérdésére, hogy vannak-e alkoholproblémái, Demcsák kijelentette: a lehető leghatározottabban tudja azt mondani, hogy nincsenek.

Beszélt az őt ért, méltatlannak tartott támadásokról is, mondván, inkább lenne a Puerto Ricót szerdán letarolt Maria hurrikán közepén, mint ahol most van.

A jövőről szólva azt mondta, most pihenni akar, ezért a folyamatosan érkező felkéréseket visszautasítja.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!