szerző:
hvg.hu

A Grand Budapest Hotel sikere után a kultrendező visszatér A fantasztikus Róka úr stílusához, és egy elveszett kutyája után kutató 12 éves fiú kalandjaival készül ámulatba ejteni rajongóit.

Wes Anderson még soha nem várakoztatta meg ilyen sokáig az egyedülálló mozis világáért rajongókat: legutóbbi filmje, az Oscar-szenzációnak bizonyult A Grand Budapest Hotel után négy évvel, 2018 tavaszán érkezik legújabb rendezése, az Isle of Dogs.

Most megkaptuk az első előzetest is a stop motion animációval készült filmhez, amely A fantasztikus Róka úr képeit idézi, erdőlakók helyett ezúttal egy Japán szemétszigeten ragadt kutyákkal. A történetet egy 12 éves fiú teszi teljessé, aki mindent megtesz, hogy megtalálja elveszett kedvencét.

Az eredeti szinkrongárda egészen elképesztő, ennél a felsorolásnál egy szó sem fejezné ki jobban az erősségét: Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Scarlett Johansson, F. Murray Abraham, Bob Balaban, Greta Gerwig, Tilda Swinton, Yoko Ono – többek közt.

Az Isle of Dogs 2018. március 23-án kerül az amerikai mozikba.

Anderson legutóbbi filmjéről itt zengtünk ódát:

"Szép hazugság volt" - remekmű a Grand Budapest Hotel

Valószínűleg nem lehet elégszer megnézni Wes Anderson legújabb moziját, a Grand Budapest Hotelt ahhoz, hogy minden apró részletét felfedezzük. De nem is kell, hogy ennyire megszállottan kutassuk a titkát. A film egy olyan cukrászati remekműre emlékeztet, amit nincs szívünk felvágni, annyira jól néz ki egyben.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!