szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fotó nem mellesleg a Dylanről készült egyik első hivatalos kép.

Szeptember 20-án került a standokra a modern amerikai és globális média és progresszív kultúra egyik meghatározó, irányadó sajtóterméke, a The Village Voice utolsó print példánya.

A háromszoros Pulitzer-díjas New York-i lapot 1955-ben alapították, a költő Ezra Poundtól és az író Norman Mailertől a filmes Jonas Mekason át a művészetkritikus Robert Christgauig kismillió kulcsszerzője írta cikkeit, s a lap maga volt az underground/alternatív hetilap mintapéldánya.

A Voice – melynek print változata az elmúlt 20 évben ingyenes volt – mostantól átmegy teljesen digitálisba, a döntést magát már augusztusban nyilvánosságra hozták.

Az utolsó címlap a néhai Fred McDarrah Dylan-fotója, melyet annak idején a Voice számára készített.

 

Read our editor's note from the final print edition of the Village Voice (#linkinbio )

Village Voice (@villagevoice) által megosztott bejegyzés,

(via Spin)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!