szerző:
MTI

Kettős állampolgár lesz Colin Firth, olasz származású felesége pedig brit állampolgárságot kért.

Olasz állampolgárságot kapott Colin Firth – jelentette be szombaton az olasz belügyminisztérium.    

„A brit színész, aki Oscar-díjat kapott A király beszéde című filmben nyújtott alakításáért, egyik állampolgárunk férje, és gyakran adott hangot országunk iránti szeretetének – olvasható a tárca közleményében.

Colin Firth közölte: kettős állampolgár lesz, és hozzátette, hogy Olaszországban született felesége brit állampolgárságot kért.

Firth és Livia Giuggioli olasz filmproducer 1997-ben kötött házasságot, két fiúkkal Nagy-Britanniában élnek.

Olaszország egyike az Európai Unió azon kevés tagállamának, amely engedélyezi a kettős állampolgárságot.

Több EU-tagállam jelezte a Brexit bejelentése után, hogy megugrott az új állampolgárságot kérő britek száma.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!