szerző:
hvg.hu

Szerintük az alkotás brutális, könnyen félreérthetik a látogatók.

Visszavont egy alkotást a Louvre a Tuileriák kertjében rendezett építészeti kiállításról. A háromszintes, 12 méter magas szoborépület az Atelier Van Lieshout projektje.

Jopen van Lieshout és csapata 2015-ben mutatta be a szobrot, ami az emberek háziasításának és a természeti környezet feletti uralmuk ábrázolására született.

A művész szerint ez egy nagyon szomorú fejlemény, úgy véli, a művészetnek olyan helynek kell lennie, ahol nagyon kevés dolog jelenthet korlátot. A Domestikator nevű szobor valóban félreérthetetlen szituációt ábrázol:


Van Lieshout ragaszkodik ahhoz, hogy a darab nem elsősorban, vagy kifejezetten szexuális jellegű. A Louvre igazgatója, Jean-Luc Martinez azzal védekezett, hogy az alkotás bizonyos szempontból brutális, ezt pedig könnyen félreérthetik a látogatók, illetve hogy a közeli óvodába járó gyerekek is láthatnák a szobrot, ha azt kiállítanák – írja a Dezeen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!