szerző:
hvg.hu

Még életében tervezte, de halála után jelenik meg Leonard Cohen utolsó irodalmi műve.

A tavaly novemberben elhunyt Leonard Cohen egy hónappal a halála előtt a New Yorkernek adott interjúban is emlegette a The Flame című kötetet, melybe eddig ki nem adott versek mellett naplóbejegyzések, és dalszövegek kerültek, s melynek összeállításán gyakorlatilag halála pillanatáig dolgozott. Utolsó nagylemezéről itt írtunk.

Cohen, akit 82 éves korában ért a halál, eredetileg irodalmárnak indult, 1967-es Songs Of Leonard Cohen című bemutatkozó lemezéig három kötetet is kiadott (Let Us Compare Mythologies, 1956, The Spice-Box of Earth, 1961, Flowers for Hitler, 1964).

"Romló egészsége ellenére halála hirtelen jött. Mi, akik abban a ritka kegyben részesültünk, hogy időt tölthettünk vele ebben az időszakban, láthattuk, hogy a láng fényesen égett benne az utolsó pillanatig. Ez a könyv, amit csak néhány nappal halála előtt fejezett be, mutatja a benne égő tűz intenzitását", mondja Robert Kory, Cohen menedzsere.

(via Guardian)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!