szerző:
hvg.hu

A Cinema City Facebook-oldalán rengetegen reklamálnak, mivel a számlájukon zárolták Az utolsó jedik premierére vásárolt jegyek árát, de a jegyvásárlást megerősítő visszaigazoló emailt nem kapták meg. A Cinema City szerint a sikertelen vásárlók számláján az összeget "megfelelő időn belül" felszabadítják.

"Mintha vizsgaidőszakban akarnék UV-t fizetni Neptunban. Pénz levonva, visszaigazolás semmi". "Én csak annyit mondanék, hogy nem vagytok jobbak egy MÁV-nál, BKV-nál, Neptunnál." "Please wait, we're waiting for a confirmation from your bank. 10 perce. A pénz levonásra került, de a jegyeket még nem kaptam meg."

Ehhez hasonló kommentek olvashatóak a Cinema City Facebook-oldalán, ahol a hozzászólók a ma délelőtt 10 órától induló Star Wars-jegyelővétel miatt reklamálnak. Az eset kísértetiesen hasonlít a két évvel ezelőttire, amikor a Star Wars hetedik része, Az ébredő Erő jegyelővétele okozott hasonló fennforgást, akkor a mozihálózat plakátajándékozással vigasztalta a pórul járt vásárlókat.

Fontos tudni azonban, hogy PayPalen keresztül sokkal simább a jegyvásárlás a Cinema City vetítéseire, ezt kollégánk és több kommentelő is megerősítette már.

A Cinema City később egy közleményben reagált az esetre. Ott a következővel indokolják a fennakadást:

"A kommentjeitek alapján látjuk, hogy vannak olyan nézőink, akiknek sikertelen lett a „Star Wars: Az utolsó Jedik” jegyvásárlása. A tranzakció csak abban az esetben sikeres, amennyiben a Cinema City részéről is visszaigazolás történik a vásárlásról. A weboldalunk és a pénzügyi hátteret biztosító kiszolgáló közötti kommunikáció a nagy terhelés miatt jelenleg lelassult, ezért fordulhat elő az, hogy mi nem kapunk időben visszajelzést a vásárlásról, viszont a jegyárnak megfelelő összeg a vásárlás indításakor már zárolásra került.

Így tehát, aki a jegyvásárlása során nem kapott visszaigazolást a Cinema City részéről, annak tranzakciója sikertelennek minősül.

Folyamatosan dolgozunk a szerver kapacitás szélesítésén, közvetlen kapcsolatban vagyunk a PayU-val és a Simple-lel is.

Azon nézőink, akiknek pénze zárolásra került, de jegyet nem kaptak, azoknak számláján az adott banki feltételeknek megfelelő időn belül az összeg felszabadításra kerül.

A sikertelen jegyvásárlókkal a későbbiek folyamán fel fogjuk venni a kapcsolatot email-ben."

A mozihálózat az óriási érdeklődés miatt pluszvetítéseket fog nyitni.

Az eddigi információink alaján a Corvin mozi és a Sugár Mozi honlapján zavartalan volt az online jegyelővétel.

A Star Wars. Az utolsó jedik végső előzetesét ma hajnalban mutatták be, a film premierje december 13-án lesz Magyarországon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Bodnár Zsolt Kult

Még három hónap: minden, amit eddig tudunk a Star Wars 8-ról

December 14-én jön a mozikba a Star Wars: Az utolsó Jedik, amelyhez hamarosan végre megkaphatjuk a teljes előzetest. De addig is nézzük, mit tudunk Carrie Fisher utolsó filmjéről, amelyben a jól ismert szereplők mellett új cuki lények és sztárszínészek is feltűnnek majd.