szerző:
hvg.hu

A Cinema City Facebook-oldalán rengetegen reklamálnak, mivel a számlájukon zárolták Az utolsó jedik premierére vásárolt jegyek árát, de a jegyvásárlást megerősítő visszaigazoló emailt nem kapták meg. A Cinema City szerint a sikertelen vásárlók számláján az összeget "megfelelő időn belül" felszabadítják.

"Mintha vizsgaidőszakban akarnék UV-t fizetni Neptunban. Pénz levonva, visszaigazolás semmi". "Én csak annyit mondanék, hogy nem vagytok jobbak egy MÁV-nál, BKV-nál, Neptunnál." "Please wait, we're waiting for a confirmation from your bank. 10 perce. A pénz levonásra került, de a jegyeket még nem kaptam meg."

Ehhez hasonló kommentek olvashatóak a Cinema City Facebook-oldalán, ahol a hozzászólók a ma délelőtt 10 órától induló Star Wars-jegyelővétel miatt reklamálnak. Az eset kísértetiesen hasonlít a két évvel ezelőttire, amikor a Star Wars hetedik része, Az ébredő Erő jegyelővétele okozott hasonló fennforgást, akkor a mozihálózat plakátajándékozással vigasztalta a pórul járt vásárlókat.

Fontos tudni azonban, hogy PayPalen keresztül sokkal simább a jegyvásárlás a Cinema City vetítéseire, ezt kollégánk és több kommentelő is megerősítette már.

A Cinema City később egy közleményben reagált az esetre. Ott a következővel indokolják a fennakadást:

"A kommentjeitek alapján látjuk, hogy vannak olyan nézőink, akiknek sikertelen lett a „Star Wars: Az utolsó Jedik” jegyvásárlása. A tranzakció csak abban az esetben sikeres, amennyiben a Cinema City részéről is visszaigazolás történik a vásárlásról. A weboldalunk és a pénzügyi hátteret biztosító kiszolgáló közötti kommunikáció a nagy terhelés miatt jelenleg lelassult, ezért fordulhat elő az, hogy mi nem kapunk időben visszajelzést a vásárlásról, viszont a jegyárnak megfelelő összeg a vásárlás indításakor már zárolásra került.

Így tehát, aki a jegyvásárlása során nem kapott visszaigazolást a Cinema City részéről, annak tranzakciója sikertelennek minősül.

Folyamatosan dolgozunk a szerver kapacitás szélesítésén, közvetlen kapcsolatban vagyunk a PayU-val és a Simple-lel is.

Azon nézőink, akiknek pénze zárolásra került, de jegyet nem kaptak, azoknak számláján az adott banki feltételeknek megfelelő időn belül az összeg felszabadításra kerül.

A sikertelen jegyvásárlókkal a későbbiek folyamán fel fogjuk venni a kapcsolatot email-ben."

A mozihálózat az óriási érdeklődés miatt pluszvetítéseket fog nyitni.

Az eddigi információink alaján a Corvin mozi és a Sugár Mozi honlapján zavartalan volt az online jegyelővétel.

A Star Wars. Az utolsó jedik végső előzetesét ma hajnalban mutatták be, a film premierje december 13-án lesz Magyarországon.

Bodnár Zsolt Kult

Még három hónap: minden, amit eddig tudunk a Star Wars 8-ról

December 14-én jön a mozikba a Star Wars: Az utolsó Jedik, amelyhez hamarosan végre megkaphatjuk a teljes előzetest. De addig is nézzük, mit tudunk Carrie Fisher utolsó filmjéről, amelyben a jól ismert szereplők mellett új cuki lények és sztárszínészek is feltűnnek majd.