szerző:
hvg.hu

A zenész szerint jövőre van az utolsó halvány esély, hogy leválthassa az ország a Fideszt, egyébként 30-40 évig marad minden, ennyi az autokráciák szavatossági ideje.

Lovasi Andrással a Magyar Narancs közöl interjút, amelyben, bár azt mondja a magyar közéletről, hogy "kurvára unom, meg amúgy is, mit mondjak?", néhány szót mégis ejt az állapotainkról.

"Matematikailag csak úgy lehet ezt a kormányt leváltani, ha a balosok meg a kispártok az LMP-től a Momentumig összehoznának egy választási koalíciót a Jobbikkal. Ennek a koalíciónak az lenne az egyetlen célja, hogy a Fidesz–KDNP-kormányt elküldjék, ami azért lenne fontos, mert szerintem ez az utolsó esély, hogy ez választásokon történjen meg. Ha nem így lesz, márpedig úgy tűnik, hogy nem, akkor úgy harminc-negyven évig maradhat, ami most van, kábé ennyi az autokráciák és diktatúrák szavatossági ideje…” – magyarázza például, és hozzáteszi, ha lenne egy ilyen összefogás, akkor szívesen lenne plakátfiú, "mert ahogy Orbán Viktor mindig mondja, össze kell fognia az országnak! Ez igaz – csak éppen az ellen a tizenvalahány ember ellen, aki most a markában tartja".

Megjegyzi, elmondhatja például a Narancsban, hogy "hú b*zmeg, mennyire utálom a Fideszt", de "minek, ha csak azokhoz beszélnék, akik ugyanúgy utálják, mint én".

A zenész egyébként nem tartja magát sztárnak, hiszen "akit egy kocsmában hátba lehet b*szni, az nem sztár", és egy Kossuth-díjnak sincs feltétlen nagyobb tétje, mint "a karakószörcsöki kocsma bal sarkában tök részegen elmondott rettenetes szónoklatnak".

Az interjú a csütörtöki lapszámban jelenik meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!