Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Főleg az Arsenal és a Juventus szurkolóinak szeme csillanhat fel. Az egyik doksi az angol klub legendás 1989-es bajnoki címét, a másik négyrészes sorozat a Juventus jelenlegi csapatát mutatja be kulisszák mögötti felvételekkel.

Az Arsenal 1989-ben egészen drámai körülmények között szerezte meg a bajnoki címet egy döntőnek beillő meccsen a Liverpool ellen az Anfield Roadon. Az Arsenalnak két góllal kellett nyernie a bajnoki címhez, és egészen az utolsó pillanatig úgy állt, hogy nem jön össze a bravúr. Aztán az utolsó másodpercekben jött Michael Thomas, és a többi már történelem. Azaz film, ugyanis a tévében milliók által követett meccset egy dokumentumfilmes stáb idézte fel a főszereplők megszólaltatásával.

Az egyszerűen csak 89 címet kapó alkotás Blu-Ray lemezen, DVD-n és letölthető formátumban is november 20-án jelenik meg.

A Juventus ezzel szemben a jelenét fogja majd megmutatni a Netflix által készített négyrészes, egyórás epizódokra bontott dokusorozatban. A 2018 elején bemutatandó, Juventus FC néven futó széria a Netflix közleménye szerint a futballcsapat kulcsembereit és a háttérben dolgozó szekembereket követi a pályán és azon kívül is. Nem akármilyen együttműködés lesz ez, hiszen a stáb például az öltözőben és a taktikai megbeszéléseken is forgathat.

Várhatóan Paulo Dybala is kulcsszerepet kap a sorozatban
©

Federico Pallomba a Juventus részéről büszkén kommentálta az innovatív együttműködést, amely szerinte még izgalmasabb sport-,és szórakoztatóipari márkává emeli a Juventust.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!