szerző:
hvg.hu

"Be kell vallanunk, a film iránt tanúsított tényleges érdeklődés felülmúlta elképzeléseinket" – fogalmaz a Star Wars 8 premiervetítéseiről lemaradóknak küldött levélben a Cinema City. Az újabb vetítésekre szóló jegyelővétel pénteken14:00 órakor indul.

A Star Wars: Az utolsó Jedik decemberi premiervetítéseire megint nem ment simán a jegyelővétel a Cinema City (CC) online felületén. A dühös kommentelők többsége arra panaszkodott, hogy hiába zárolták a jegyek árát bankszámlájukon, a jegyekről szól visszaigazolást már nem kapták meg a CC-től. Aki így járt, az nem jutott be a vetítésekre.

A CC később azzal indokolta a problémát, hogy a jegyvásárló rendszerük és a pénzügyi hátteret biztosító szolgáltató közötti kommunikációs hiba lépett fel. A sikertelenül próbálkozóknak kiküldött friss levél már úgy fogalmaz, hogy bár a jegyelővétel előtt "még bátran állították, hogy felkészültek a nagy rohamra, később már be kellett látniuk, hogy "a film iránt tanúsított tényleges érdeklődés felülmúlta elképzeléseiket".

A levélből az is kiderül, hogy csakúgy, mint két éve, ezúttal is ajándékplakátokkal vigasztalják a hoppon maradó vásárlókat. A CC emellett újabb előadásokat tűz műsorára a filmből a premier hetére (december 13-tól) amelyre pénteken 14 órától lehet majd jegyeket venni.

A pórul járóknak fontos információ lehet, hogy a CC ügyfélszolgálatán azt ígérték, péntekre minden sikertelen tranzakció miatt zárolt összeg felszabadul majd az érintettek bankszámláján.

Mindenki megnyugodhat, a rendező szerint semmi fontosat nem lőtt le a Star Wars-előzetes

Az utolsó Jediket rendező Rian Johnson elárulta, már korábban megegyezett a Lucasfilmmel arról, hogy az új történet mely elemeit ne használják a felvezető kampányban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!