szerző:
hvg.hu

A masszív Oscar-kampányok szülőatyjaként számon tartott producer akadémiai szerepéről szombaton döntenek egy válságértekezleten.

"Visszataszító, iszonyatos, az Akadémia és kreatív közösségének magas színvonalával ellentétes" – ezekkel a szavakkal jellemezte az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia a napok óta dagadó Harvey Weinstein-ügyet.

Az akadémia legmagasabb szerve egy szombati válságértekezleten dönt arról, milyen intézkedéseket hozzanak a producerrel szemben.

Weinstein személyesen egy Oscar-díjjal (Szerelmes Shakespeare, 1999) és még egy jelöléssel (New York bandái, 2003) büszkélkedhet, de cégeivel (Miramax, The Weinstein Company) a Ponyvaregénytől A király beszédén keresztül A némafilmesig számos Oscar-kedvenc létrejöttében működött közre, és a sokmillió dolláros Oscar-reklámkampányok születését is a híresebb Weinstein fivérig vezetik vissza.

Az egész filmvilágot felborító botrány részleteiről ide kattintva tudhat meg többet.

Felfüggesztette a Brit Filmakadémia Harvey Weinsteint

Hollywood legbefolyásosabb producerének a zaklatási ügyeiről mindenki tudott, de senki nem beszélt róla. Harvey Weinsteint évtizedeken át felmentette a félrenézés és az összekacsintás kultúrája. Mi kell ahhoz, hogy a férfiak is kiálljanak egy olyan viszonyrendszer ellen, amelynek a haszonélvezői?

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!