szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Bee Gees Massachusetts című dala ma 50 éve kúszott fel a brit lista élére.

A dal Barry, Robin és Maurice Gibb közösen írták, és Robin Gibb énekelte. Az 1968-as Horizontal című albumon szerepel.

Ez volt a Bee Gees első brit listvezető száma, egyébként pedig 12 másik országban volt éllovas. Minden idők egyik legkelendőbb kislemeze.

Amikor a dalt írták - New Yorkban, a Regis Hotelben -, a Gibb-fivérek még sosem jártak Massachusettsben. "Sosem jártunk ott, de tetszett a szó hangzása, és mindig volt valami mágikus az amerikai helynevekben" - nyilatkozta Robin Gibb.

A Massachusetts valójában szembe ment a San Francisco-tematikájú korabeli hippi-slágerek tematikájával - arról szól, hogy a főhős elment San Franciscóba, de honvágya van.

A dalt amúgy nem is maguknak írták Gibbék, hanem a Seekers együttesnek, amely nem élt a felkínált lehetőséggel - 2003-ban aztán, tisztelgésül az elhunyt Maurice Gibb előtt, végül felvették a dal saját változatát.


Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!