szerző:
hvg.hu

Mint korábban hírt adtunk róla, a CSTP elveszítheti nevét. A program valóban új néven megy tovább, az NKA közleményt adott ki.

"Az NKA Cseh Tamás Programja 2014. május 12-én indult útjára. Az azóta eltelt három évben a CSTP példa nélküli sikereket ért el az induló zenekarok pályára segítésében, a fővárosi és különösen a vidéki klubélet felfrissítésében, a könnyűzenei örökség megőrzésében, megkerülhetetlenné vált a zeneimenedzsment-oktatás és a vidéki tehetségkutatók támogatásában", írja az NKA közleménye, ami hozzteszi: "Hálánkat és köszönetünket fejezzük ki Cseh Tamás családjának, amiért indulása óta támogatták a programot, és mindenféle ellenszolgáltatás nélkül engedélyezték a név használatát, amivel a századvég hazai zenei kultúrájának meghatározó művészére, egy korszak idoljára emlékezhettünk".

A közlemény úgy fogalmaz, hogy a CSTP messze túlnőtte azokat a kereteket és célokat, amelyeket annak idején elindítói meghatároztak. "Hónapok óta zajlik az a szakmai beszélgetés, melynek témája a program jövője; szűkítsük-e a támogatást a program névadójának szellemi, művészi öröksége, illetve egyfajta zenei stílus irányába vagy nyissuk szélesebbre a kapukat és műfajoktól, irányzatoktól függetlenül karoljuk fel a fiatal tehetségeket", mondja a közlemény.

©

Az egyeztetések eredményeként az NKA vezetése és a programot működtető Kollégium tagjai a program nevének változtatása mellett döntöttek.

"A jövőben Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Programként (röviden Hangfoglaló Program) visszük tovább azokat a projekteket, amelyek eddig a Cseh Tamás nevével fémjelzett programhoz kapcsolódtak. Ugyanakkor azt szeretnénk, ha a névváltás újabb lendületet adna a támogatási rendszernek és ezen keresztül a hazai könnyűzenének", fogalmaz az NKA-közlemény.

A 2017. október 6-a előtt született döntések nyomán megvalósuló pályázatok és programok továbbra is a régi néven futnak tovább. Az új pályázatokat már a Hangfoglaló Program keretében hirdetik meg, melynek első hivatalos eseményét október 26-án tartják az A38 hajón. Ezen időpontig a közérdekű közlemények és információk a továbbiakban is a már jól ismert felületeken érhetőek el", írja a Nemzeti Kulturális Alap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!